пʼятниця, 26 жовтня 2018 р.

Тиждень математики

Однією із форм позакласної роботи з предмета є тиждень математики. Проведення предметного тижня підвищує інтелектуальний рівень учнів, формує в них практичні навички застосування знань, які вони здобули на уроках. Підготовка учнів до проведення тижня математики дає їм можливість самостійно збирати матеріал, проявляти ініціативу, виховує наполегливість та відповідальність.
Як правило, Тиждень математики в школі проводиться в І семестрі. Заздалегідь обговорюється план проведення тижня, розподіляються завдання для учнів кожного класу, вивішується оголошення про проведення тижня та його план.


Понеділок
Розпочався Тиждень математики лінійкою, на якій був проголошений план проведення тижня. Кожному з класів ставилося таке завдання: подати на виставку стінгазету на математичну тематику. В цей день була оформлена виставка учням про «Видатних математиків», яка залишалась на шкільному стенді протягом тижня, кожен бажаючий міг її подивитися. На дверях класів були вивішені крилаті вислови про математику. Біля дошки оголошень стояла скринька «Цікаві факти», у яку учні опускали записані на аркушах цікаві факти з історії математики, власні задачі, анекдоти, кросворди і т.д. За кожну цікавинку учень отримав винагороду. 

 Вівторок
Цього дня учням 5-9 класів розповідали про відомих жінок-математиків: Софі Жармен, Еварист Галуа, Софія Яновська, Софія Ковалевська, Феано…
Між учнями 5-6 - их класів було змагання у математичній вікторині «Найрозумніший», яка проводилась в ІІІ тури. Перемогла дружба.
 Середа
В цей день для учнів 5 – 9 класів була представлена мультимедійна презентація про «Цікаві факти з життя математиків». Учні отримали задоволення від побаченого.
А також між учнями 8-9 класів проводилася математична естафета, завдання якої полягало в розвʹязуванні цікавих, логічних задач. Найактивнішими виявилися учні 8 класу.
Протягом перерви відбувся конкурс математичних анекдотів. Кращими гумористами стали – Унгурян Богдан, Писарюк Юлія, Бакрев Вікторія, Гринчук Іван, Крушельницький Степан, Гренчук Христина, Продан Анна, Фарбатюк Владислав, Олексюк Анна.
Цей день для всіх був веселим та захопленим.

Четвер
Протягом дня кожному класу були надані кросворди та ребуси для розгадування.
Після уроків була проведена інтелектуальна математична гра-змагання КВМ (Конкурс веселих математиків). Метою якого було прищеплювання любові до математики, вироблення вміння використовувати здобуті теоретичні знання на практиці; розвивання пізнавальних здібностей учнів, інтерес до математики як до науки, творча активність, вміння швидко та раціонально приймати рішення, логічно мислити, працювати в команді.
У грі брали участь дві команди:
1) «Розумники» - учні 6 та 9 класу;
2) «Щасливчики» - учні 7 та 8 класу.
Дуель команд ділився на 7 раундів, що складалися з різних конкурсів. Переможцями стала команда «Щасливчики». 

 П’ятниця
У пʹятницю діти потрапили до країни Математичного чаклунства. До цього дня багато хто вважав математику нудною і важкою наукою: складні задачки, рівняння, формули… Голова обертом. Проте діти переконалися, що світ чисел і прикладів набагато цікавіший, ніж здається на перший погляд, коли відчувають себе фокусниками і викликають захоплення та здивування у друзів. 




Завершився тиждень математики проведенням лінійки на честь закриття тижня, на якій підводилися підсумки всіх конкурсів, проводилося нагородження переможців.

Немає коментарів:

Дописати коментар