пʼятниця, 22 березня 2019 р.

ТИЖДЕНЬ БІОЛОГІЇ ТА ХІМІЇ


Основною метою проведення тижня біології та хімії є: виховувати любов до предметів; побачити учнів, у яких інтерес до біології і хімії уже сформувався, і привернути увагу тих школярів, які цих предметів не знають і цікавляться ними мало; розширити знання учнів у різних ділянках цих наук. Крім того тиждень біології та хімії може стати тією спільною справою, що згуртує школярів, допоможе розкрити їх таланти, навчить діяти дружно й організовано, допоможе встановити зв’язки між різними віковими групами.

Для того щоб реалізувати дану мету у Давидівській ЗОШ І-ІІ ст. з 18 березня по 22 березня 2019 року було проведено тиждень біології та хімії. В рамках цього тижня були проведені такі заходи:

• У понеділок, 18 березня, було оголошено про відкриття тижня біології та хімії, учнів ознайомили з планом проведення тижня, а також з конкурсами "Ерудит", "Найкращий відеоролик "Чому я люблю біологію""" , умовами їх проведення та розгадування ребусів.



• У вівторок, 19 березня, було проведено відкритий урок у 7 класі з біології за темою "Захист міні-проектів з теми процеси життєдіяльності тварин".


• У середу, 20 березня, відбувся відкритий урок з хімії у 9 класі за темою "Отруйність метанолу й етанолу. Згубна дія алкоголю на організм людини".


• Четвер 21 березня - день для кмітливих. Учні 8 класу провели урок на тему "Загальна характеристика сенсорних систем".



• 22 березня відбувся кіносеанс, присвячений великим відкриттям з хімії. Учні 7,8 та 9 класів із захопленням дивились фільм «100 великих відкриттів: Хімія». Де вчені описують складний процес накопичення специфічних знань, що відносяться до вивчення властивостей і перетворень речовин. Діти захоплювалися людьми, які зацікавлено досліджують багатогранний світ хімії.
Були підведені підсумки тижня, визначені найактивніші учасники, яких нагородили грамотами.




Немає коментарів:

Дописати коментар